Caiac

Caiacul a fost construit pentru prima data de Inuiţii din America de Nord pentru a vâna pe ape teritoriale sau rauri. Estimate a exista de cel puţin 4000 de ani, caiacele, în formele lor primare s-au făcut din piele de focă cusute cu alte piei de animale pe un cadru făcut din oase de balenă. Aceste nave aveau flotabilitate datorită unor vezici de focă umplute cu aer, aşezate în partea din faţă şi din spate a caiacului.
Caiacele din ziua de azi sunt construite din fibră de sticlă, lemn, plastic sau kevlar şi sunt destinate mai mult pentru recreere in diferite medii acvatice cum ar fi lacuri, râuri repezi şi mări. Datorită varietăţii mari de acţiune şi adaptabilitate ale acestora, caiacele pot fi utilizate pentru activități în aer liber, cum ar fi ture de recreere pe râuri, lacuri sau mări, pescuit, explorarea unor zone mai puţin accesibile, scufundări şi intervenţii de căutare şi salvare în timpul inundaţiilor.
O tură cu caiacul îţi poate oferi infuzia suficientă de relaxare şi adrenalina necesară după o zi sau o saptamană de stat la birou între patru pereţi. Nimic nu poate fi mai plăcut decât să ai parte de o plimbare pe apă alături de grupul tău de prieteni sau de noii prieteni făcuti alături de echipa noastră, pe râurile care îţi oferă linişte şi relaxare atunci când străbaţi ape mai puţin învolburate sau explozie de adrenalină atunci când apele liniştite ale râurilor se transformă în cursuri repezi pline de coborâri şi alunecări învolburate.
Turele de caiac au loc in apropierea Clujului, pe Valea Ariesului, o zona foarte pitoreasca, plina de peisaje frumoase, numai bune de admirat in timp ce plutiti pe apa.

Pentru costuri si alte detalii te asteptam sa ne contactezi, echipa TXA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *